Słodko, w stylu retro

9 marca 2018

Oscar designu dla INSU’

9 marca 2018

Targi Expo Sweet 2018

9 marca 2018

Wszyscy, którzy kochają słodkie mieli ostatnio okazję spotkać się na Targach EXPO SWEET w Warszawie. Na takiej imprezie nie mogło zabraknąć naszego słodkiego teamu. Pracowaliśmy na pięknym stoisku firmy ES SYSTEM K, które znów zadziwiło swą różnorodnością.

Projektanci podzielili stoisko na cztery łagodnie przenikające się strefy. W pierwszej z nich  prezentowana była nowość w ofercie producenta, witryna przeznaczona na lody – INSU. Minimalistyczny, skandynawski klimat osiągnięto przez zastosowanie całej palety szarości, brązów oraz przygaszonej bieli. Dodatkowo materiały takie jak ciemne orzechowe drewno, beton oraz korten nadały strefie niepowtarzalny charakter. W kolejnych dwóch strefach prezentowano witryny z serii Catania oraz rodzinę witryn cukierniczo-piekarniczych Carina 07 i Volans wraz z regałami piekarniczymi Leo. Neutralna kolorystyka została połączona z naturalnym materiałem jakim jest sklejka. Nieregularny podział ścian oraz frontów witryn nadał przestrzeni bardziej dynamiczny charakter. Ostatnia strefa prezentująca piękne witryny z rodziny Lenari to niewątpliwie najbardziej ekskluzywna część stoiska. Odważna kolorystyka sprawiła, że przestrzeń ta zyskała nieco teatralny charakter. Połączenie różnorodnych materiałów, takich jak czarny marmurowy spiek na frontach, granatowy aksamitny materiał na siedziskach oraz złotych dodatków, przyciągało uwagę zwiedzających.

Klimat tego stoiska zbudowało także oświetlenie dostarczone przez firmę LAKO. Oprawy te nie dość, że zapewniły odpowiednią barwę dla produktów prezentowanych w ladach, podnosząc atrakcyjność słodkiej ekspozycji, to jeszcze idealnie harmonizowały z atmosferą zaaranżowanych wnętrz. Nam szczególnie do gustu przypadły złote abażury, które świetnie wpisały się w atmosferę hotelowego foyer.

Prawdziwą sensacją na stoisku był nowy dystrybutor do lodów – INSU wyprodukowany przez ES SYSTEM K. Więcej o tym rewolucyjnym urządzeniu już wkrótce w kolejnym artykule…

Zostaw komentarz