Na najsłodszej imprezie w kraju nie mogło zabraknąć zespołu Kocham Słodkie. Przez cztery dni mieliśmy przyjemność prezentować na Targach Expo Sweet nasze najnowsze rozwiązania dla cukierniczej branży. Wszystko to w bardzo przyjemnych okolicznościach, bo pośród wspaniałych słodkich aromatów, które działają jak afrodyzjak. Wróciliśmy z Targów szczęśliwi, że nasza ekspozycja spotkała się z tak pozytywnym odbiorem wśród zwiedzających, że znów poznaliśmy tylu fascynujących ludzi. Dzięki Wam możemy obserwować, jak zmieniają się cukiernicze wnętrza i dzięki Wam mogą realizować się nasze wizje.
Dobrze znane na rynku witryny z linii Lenari tym razem zostały przedstawione w zupełnie nowej konwencji. Na frontach urządzeń pojawiły się słodkie dekory, które swoje odzwierciedlenie znalazły także na tapecie i innych elementach wyposażenia. Aranżowanie przestrzeni z tą rodziną mebli to czysta przyjemność. W kolekcji występują witryny przeznaczone na lody, ciasta, pralinki czekoladowe, samoobsługowy regał, czy wysoka szafa z obrotowymi talerzami. Całość doświetliły rozsypane po suficie oprawy oświetleniowe Tile.
Wśród nowości można było podziwiać ladę typu drop-in przeznaczoną do prezentacji pralinek czekoladowych – Acca 24. Charakteryzuje się ona wyjątkowo dużą powierzchnią ekspozycyjną dzięki czemu czekoladki wyglądają tu, jak biżuteria u jubilera. Lada daje niekończące się możliwości modyfikowania systemu sprzedażowego i ekspozycji, zachowuje też odpowiedni poziom wilgotności wewnątrz urządzenia. Industrialny charakter tej strefy podkreślają lampy Lofta – nowość w ofercie LAKO.
Niewątpliwą zaletą mebli z linii Phoenix jest np. ich multifunkcyjność, w tym samym stylu wzorniczym opracowano moduł chłodniczy, neutralny i grzewczy, co zapewnia spójną kompozycję mebli i wpływa na harmonię wnętrza handlowego. Meble zostały zaprojektowane tak, aby do ekspozycji towaru można było używać standardowych blach piekarniczych. Cechą charakterystyczną mebli typu Phoenix jest oryginalny kształt szyby z promieniem gięcia 80. Dzięki temu eksponowane wyroby są bardzo dobrze widoczne z perspektywy klienta.
Lada Catania Pastry to urządzenie, które zostało stworzone z myślą o eleganckich przestrzeniach handlowych. Propozycja ta umożliwia sprzedaż zarówno wędlin, serów, jak i ciasta z lad, które z zewnątrz wyglądają identycznie, a zróżnicowane rozwiązania technologiczne pozwalają na przechowywanie tak różnorodnego asortymentu. W ladzie użyto po raz pierwszy szyb z promieniem gięcia 200, co jest absolutnym przełomem na rynku mebli chłodniczych. W ten sposób udało nam się wyeliminować wszelkie bariery w widoczności towaru. Lada Catania jest finalistą konkursy Dobry Wzór 2014, konkursu na najlepiej zaprojektowane produkty w Polsce.
Słodką ekspozycję na stoisku ES SYSTEM K zapewniła firma Master Martini.